More articles
La canicule

La canicule

Hittegolf nummer 4 heeft hier z’n entrée gemaakt. Ik weet heus wel dat ik niet mag klagen, want het klimaat heeft een grote rol gespeeld bij de keuze voor mijn huis in Monclar. Temperaturen van rond de 40 graden is echter een beetje veel van het goede. Terwijl ik dit schrijf, zit ik heel rustig in de koelste kamer van het huis. Luiken en ramen dicht en de gordijnen ook. Nog steeds stroomt het zweet op diverse plekken vrijelijk naar beneden.

Misschien is het wel te doen als je vakantie hebt, maar dat heb ik dus niet. Niet erg natuurlijk, want dat betekent dat mijn chambres d’hôtes vol met gasten zit. En dus moet ik op zoek naar manieren om toch hard te kunnen werken in de hitte.

Ik strijk mijn beddengoed. Sommige mensen vinden dat overbodig, maar voor mij is het heerlijk om onder schone en knisperende, gestreken lakens te kruipen. Dat gun ik mijn gasten ook. Strijken is geen verkoelend karwei tijdens een hittegolf. Het helpt om de ventilator vlakbij te zetten. Zo droogt het zweet lekker op.

Vroeg opstaan. Hoewel ik meer een avondmens ben, bevalt het prima om vroeg, jawel om 6 uur, mijn bed uit te komen. Het is dan nog redelijk fris en met alle deuren en ramen open, koelt het binnen enigszins af. Vroeg uit de veren betekent ook een dip ergens anders op de dag. Hitte vermoeit sowieso. Dus na de lunch installeer ik me op de bank en kijk dan een slecht tv-programma. Op dit moment is B&B Vol liefde mijn favoriet. Ik zie dat ook als huiswerk voor mijn eigen chambres d’hôtes. Een echte aanrader. Het komt geregeld voor dat ik daarna een slaapje maak.

Natuurlijk kan ik vertrekkende gasten niet om 6 uur de deur uit zetten dus moet het schoonmaken van de kamers en badkamers even wachten. Ik probeer dat wel ’s ochtends af te hebben en ook hierbij doet de ventilator wonderen.

De middag wordt besteed aan minder inspannende werkzaamheden zoals administratie. En vooral rustig blijven. ’s Nachts koelt het niet echt af. Wat helpt is douchen, lauw, nooit koud. En dan zonder afdrogen op bed liggen zodat het kleinste briesje enige verkoeling geeft.

Inmiddels is mijn gras geel in plaats van groen. Gelukkig hoeft het gras daardoor minder gemaaid te worden. Stik jaloers ben ik op alle mensen in de buurt die in het bezit van een zwembad zijn. Eén ding weet ik zeker. Op de plek waar nu een niet zo fraai vijvertje zit, komt volgend jaar een plonsbad. Daar kijk ik nu al naar uit. Dan spring ik er vanuit mijn eigen huis in en rijd ik wat minder vaak naar de Lot om af te koelen.


This is our own website with the best price. Click here for our accommodations or ask us your question. Or read on with , or go to the overview of all articles.

Published 09-08-2022 / Copyright © MaDamenFrance