More articles
Hommage à Roger Louret

Hommage à Roger Louret

Ineens zat ik geheel onverwacht in de kerk van Monclar bij een prachtig concert van Philippe Candelon. Hij trad op als hommage aan de onlangs overleden Roger Louret https://fr.wikipedia.org/wiki/Roger_Louret . Beide bekende artiesten in Frankrijk.

Roger heeft furore gemaakt in Monclar met zijn Baladins en Agenais., uiteraard in het nog steeds aanwezige theater. Ik had daar wel eens over gehoord, maar wist er niet zoveel van. Roger was danser, muzikant en regisseur en komt oorspronkelijk uit Coulx, een klein plaatsje vlakbij Monclar. Hij heeft vele voorstellingen gemaakt, vaak samen met zijn broer Guy en werd regelmatig genomineerd voor theaterprijzen. Ik heb me laten vertellen dat de optredens in Monclar druk bezocht werden en dat mensen met bussen aangevoerd werden. In 2001 is Roger, vanwege financiële problemen gestopt met les Baladins. Hij maakte daarna nog een populair muzikaal tv-programma op TF1. Hij is altijd in Monclar blijven wonen. Bij zijn overlijden op 25 januari jongstleden, was er veel aandacht voor hem in de pers https://www.lefigaro.fr/culture/deces-du-metteur-en-scene-roger-louret-figure-du-spectacle-vivant-20230125 . Er was een dienst in de kerk en een herdenkingsbijeenkomst in de Salle de Magre waarbij allerlei beroemdheden aanwezig waren.

En gisteren dus een optreden in de kerk. Philippe Candelon is opgeleid door Roger en heeft jarenlang deel uitgemaakt van zijn theatergroep. Later heeft hij ook in Parijs veel succes gekend. Als eerbetoon aan Roger, gaf hij een concert waarvan de opbrengst naar het Kankerfonds gaat.

Een gast die bij mij overnachtte, vertelde over het optreden en ik denk dat ik als één van de laatsten een kaartje heb kunnen bemachtigen. Gelukkig maar. De kerk zat afgeladen vol. En ik heb genoten van een prachtig optreden. Philippe vertelde over zijn traject op de Camino de Santiago en tegelijkertijd over de weg die hij in zijn leven heeft afgelegd. Over zijn ontmoetingen met mensen van alle leeftijden en alle landen. Een heel persoonlijk verhaal en hij wisselde de afgelegde etappes af met prachtig gezongen liedjes. Onder andere La montagne (bij ons bekend als het tuinpad van mijn vader), Avé Maria, Amore mi amore, kwamen voorbij. Aan het einde nodigde hij ons uit om onze eigen weg te volgen.

Het was een bijzondere avond, ik heb ervan genoten en ben blij dat ik ook wat meer over de gedenkwaardige Roger te weten ben gekomen.

Zoals Philippe mooi afsloot: Chacun fait une étape sur sa propre voie. En zo ist maar net!


This is our own website with the best price. Click here for our accommodations or ask us your question. Or read on with , or go to the overview of all articles.

Published 26-02-2023 / Copyright © MaDamenFrance