More articles
Van kelder naar galerie

Van kelder naar galerie

Terwijl ik dit schrijf zijn de prachtige kunstwerken van Suzanne Postel en Mirabelle Pillebout te bewonderen bij Galerie MaDamenFrance. Hoe een chambres d’hôtes ook galerie werd.

Toen ik het huis in Monclar voor de eerste keer ging bekijken, nam ik natuurlijk ook de trap naar beneden. Daar bevond zich een grote garage. Voor mij pure luxe, want mijn auto stond in Nederland altijd gewoon buiten op straat. En er was ook nog een grote multifunctionele ruimte met eigen ingang. Op dat moment in gebruik als bier- en kunstmuseum. Honderden bierflesjes vanuit alle hoeken van de wereld waren uitgestald met daar tussendoor schilderijen van de hand van één van de toenmalige bewoners.

Uiteindelijk werd ik eigenaar van dit prachtige pand en heb me gestort op het starten van de verhuur van drie kamers. In mijn achterhoofd zat altijd het idee om “iets” met de kelder te gaan doen. Meerdere ideeën kwamen voorbij: brocante, bioscoop, salon de thé, galerie, yoga ruimte, muziekcafé. Het moest iets worden wat te combineren viel met mijn inmiddels goed lopende chambres d’hôtes en iets waarvan mijn hart sneller zou gaan kloppen.

Op een verjaardagsfeestje bij gemeenschappelijke vrienden zat ik naast Suzanne en dat klikte. Ik had geen idee van het feit dat ze kunstenaar is en professioneel schildert. We spraken regelmatig af en op een gegeven moment kwam mijn kelder ter sprake. Op het terras van een restaurant ontstond het idee om samen een expositie te gaan organiseren. Daar ging mijn hart zeker sneller van kloppen. Ik ben geen kunstkenner, wel een liefhebber en de schilderijen van Suzanne vind ik prachtig. Speciaal voor deze expositie heeft ze een fantastische serie olieverfschilderijen van vrouwen gemaakt.

Voordat deze werken opgehangen konden worden, moest er nog wel wat gebeuren. De afgelopen 3 jaar deed de kelder namelijk dienst als opslagruimte. En als je ruimte hebt, gebruik je hem. Alle verzamelde rootzooi moest dus weg en na wat bezoekjes aan de déchetterie, bleef er een mooie, lege en authentieke ruimte over. Er is nog wat elektriciteit verlegd en er zijn wat extra spotjes geplaatst. Verder was het een kwestie van veel spinnenwebben verwijderen. Suzanne ontwierp een mooi affiche en dat werd digitaal en ook gewoon ouderwets verspreid.

Ondertussen maakte ik via Suzanne kennis met Mirabelle Pillebout, een Franse kunstenaar die gipsen en bronzen beelden maakt. Zij stond ook open voor het exposeren van haar mooie werk bij mij in de kelder. Zo waren er ineens twee exposanten.

Het werk van Suzanne et Mirabelle komt fantastisch uit tegen de kale, stenen muren. Het lijkt alsof de kelder ervoor gemaakt is. De intense kleuren van Suzannes schilderrijen spatten van het doek af en maken grote indruk op de kijker. De verfijnde beelden van Mirabelle passen wonderlijk goed bij de schilderijen.

Inmiddels is de vernissage achter de rug en reageren bezoekers zeer enthousiast op het tentoongestelde werk. Ik ben dankbaar dat twee zulke getalenteerde kunstenaars met mij dit avontuur zijn aangegaan. De kelder is een echte galerie geworden.

Woon je in de buurt of ben je op vakantie in de Lot-et-Garonne? Kom een kijkje nemen bij Galerie MaDamenFrance. Geopend tot 1 september 2024, elke vrijdag, zaterdag en zondag van 15.00u tot 19.00u en op afspraak. Je bent van harte welkom!


This is our own website with the best price. Click here for our accommodations or ask us your question. Or read on with , or go to the overview of all articles.

Published 11-07-2024 / Copyright © MaDamenFrance