Meer artikelen
Restaurants in omgeving Monclar

Restaurants in omgeving Monclar

Uit eten in de omgeving van Monclar? Suggesties voor fijne restaurants in de omgeving van Monclar:

La Table des Sens in Lougratte

Kortgeleden overgenomen door een kok die kookt op grootmoeders wijze. In Lougratte met uitzicht op, en op loopafstand van een prachtig zwemmeer. Een combinatie van zwemmen en eten is goed te doen. Alleen open voor lunch.Eerlijk en lekker eten.


La Source in St. Livrade

Een luxe reaturant dat een nieuwe formule hanteert. Spelletjes avond, brunch, thema's. De fantastische kok bereidt nog steeds het eten. Prachtig gelegen aan de Lot, midden in het groen. Check de website voor het actuele programma.


Relais des Bastide in St. Pastour

Eenvoudig restaurant met een prachtig uitzicht op de heuvels rondom. Als je geluk hebt kun je op het balkon eten. Echt frans en geleid door een sympathiek echtpaar. Lekker dichtbij, niet duur en al bezocht door veel tevreden gasten.

Musée du foie gras in Frespech

Een bijzonder actief museum waar in het seizoen veel georganiseerd wordt. Mijn broer en ik waren er buiten het seizoen de enige bezoekers. Voor of na een bezoek aan het museum kun je à € 9,90 een assiette-piquenique bestellen. Zo zaten wij in een heerlijk najaars’ zonnetje te genieten van een bord vol eend (foie gras, magret en pâté). Wat sla en een knapperig stokbroodje plus rondsluipende kat, maakte onze lunch compleet.


Serge in Monclar

In Monclar ben je welkom voor de lunch bij Serge. Van oorsprong slager, dus het vlees is van goede kwaliteit. Midden in het dorp met uitzicht op het stadhuis. Leuke plek om een apéritif te doen. Eenvoudig menu voor weinig. Alleen open voor de lunch.


Mémé Cocotte in Saint-Etienne-de-Fougère

Dit voor Franse begrippen zeer hippe tentje opende op 1 januari de deuren en wij waren erbij! Hip als in verschillende behangetjes, gekke tafels en stoelen, de soepterrine op tafel om zelf op te scheppen, bij elkaar geraapt servies, kortom erg gezellig. En niet moeilijk doen over twee vegetarische gasten, dat maken we in Frankrijk wel eens anders mee. Mémé Cocotte zit op de hoek van een kruispunt in een piepklein plaatsje. Alles fait maison. Erg populair dus reserveren is een must.


Latour Marliac (Le Temple sur Lot)

250 soorten waterlelies kun je ontdekken in deze prachtige historische tuinen. Een oase van rust en zeer fraai aangelegd. Nog mooier: je kunt er ook eten! Tussen de middag eenvoudig maar lekker op het terras aan het water met zicht op al die waterlelies. In juli en augustus is het mogelijk om op zondagavond te dineren met livemuziek. Iets om naar uit te kijken voor komende zomer.

Le Panorama in Laparade

Prachtig terras en in de zomer een fijne plek voor een eenvoudige lunch. Misschien wel als slot van een wandeling langs de Lot die je vanuit Laparade kunt maken.

Le Terminus in Villeneuve sur Lot

Tegenover het voormalige station met een fijn terras. Erg druk en lekker eten voor een schappelijke prijs.

Le Commerce in Castelmoron

Vorig jaar heropend en mooi opgeknapt. Gezellig zitten zowel binnen als buiten op een fraaie binnenplaats. Leuk geprijsd en alleen producten van bedrijven uit de omgeving. Gasten komen er altijd enthousiast van terug.

Les Rives du Plantié in Castelmoron

Het restaurant doet ietwat ouderwets aan en is niet goedkoop maar er wordt heerlijk gekookt. Goed adres voor bijvoorbeeld foie gras. Vriendelijke bediening.

Villa Smeralda in Pujols

Mijn favoriete restaurant. Weliswaar Italiaans (geen pizza’s) maar altijd lekker. Originele kaart, fijne bediening en een jonge kok die enthousiast en gedreven is. Mooi omsloten terras in het prachtige Pujols. Op zondag markt.

Les Allées gourmandes in Villeneuve sur Lot

In de oude markthallen met mooi uitzicht op de Lot. Ook een fijne plek voor een kopje koffie bijvoorbeeld na een bezoek aan het musée Gajac. Je kunt er een plank met vlees of kaas delen of natuurlijk gewoon een lekker gerechtje nemen.

Domaine de Bugatel in Sainte Livrade

Een prachtig pand met binnen een haardvuur voor grote stukken vlees en buiten een flink terras aan de Lot. Niet echt goedkoop, wel erg lekker.

Le Bombecul in Penne d'agenais

In een mooie oude bastide met groot terras en gezellige binnenruimte. Heerlijk eten. Goed te combineren met een wandeltochtje door deze prachtige plaats. Bezoek zeker ook de bijzondere kerk en de grotten.

L'Herboriste in Castelmoron

Een nieuw restaurant waar ik zelf nog niet geweest ben, maar vrienden wel en die waren super enthousiast. Het zit in een prachtig oud pand en waarschijnlijk gaan ze hun best doen voor een Michelin ster. Ik kan niet wachten om het te ontdekken!





Dit is onze eigen website met de scherpste prijs. Klik hier voor onze accommodaties of stel ons persoonlijk een vraag. Of lees verder met , of ga naar het overzicht van alle artikelen.

Gepubliceerd 26-05-2021 / Copyright © MaDamenFrance