More articles
Nieuw, nouveau, new

Nieuw, nouveau, new

Er zijn zaken die mij extreem gelukkig kunnen maken. Zoals de aanschaf en het bezit van een bubbelbad, hier in Frankrijk noemen ze dat een Spa.

Vorig jaar beleefde ik mijn eerste volledige zomer in Monclar. Eén van de redenen dat ik op deze plek ben gaan wonen, is dat de kans op mooi en zonnig weer groot is. En daar hou ik van. Heel erg zelfs. Vier hittegolven met temperaturen van boven de veertig graden zijn echter voor mij ook een beetje veel van het goede. Ik probeerde één en ander aan te passen om er zo min mogelijk last van te hebben. De luiken goed dicht houden, ramen open vroeg in de ochtend, ventilatoren op de slaapkamers, de dag vroeg beginnen voordat de hitte toe sloeg. Het werd er niet minder warm door. Strijken was alleen nog mogelijk met een ventilator op mezelf gericht en bij het verschonen van de bedden betrapte ik mezelf er regelmatig op dat de zweetdruppels op het schone beddengoed drupten.

Om af te koelen reed ik vaak naar de Lot in Castelmoron-sur-Lot. Lekker zwemmen in de rivier. Daarvoor moest ik wel altijd in de auto stappen. Stik jaloers was ik op alle mensen met een eigen zwembad in de tuin. Gewoon altijd lekker in je eigen bad duiken als de hitte om je oren slaat. Dat wilde ik ook.

Ik heb een heerlijke, beschutte en ommuurde tuin waar de hele dag zon en schaduw te vinden is. Die fijne tuin is helaas te klein voor een zwembad. In een hoek zat een ietwat viezig vijvertje met goudvissen waar ik geen band mee op heb kunnen bouwen. Als ik daar nou eens een mini zwembad zou maken. Een soort van plonsbadje. Dat leek mij een fantastisch plan. Na veelvuldig meten, googelen en overleggen, kwam ik erachter dat een kant-en-klaar zwembadje met de juiste afmetingen niet bestaat. Op maat maken kon wel, maar dat was me te prijzig. Verder met een ander plan, een mooi terrasje met daarop een bubbelbad c.q. Spa.

Zo gezegd, zo gedaan. Het viezige vijvertje verdween. De goudvissen werden gevangen en in het meer gegooid. Vermoedelijk zijn ze daar opgegeten door de grote vissen, maar dat leek me toch iets diervriendelijker dan door de wc spoelen wat mijn oorspronkelijke plan was. Het gat werd gevuld, cement gestort en een mooi vloertje gelegd. En uiteindelijk de Spa geïnstalleerd. Overigens stond ik er vooral bij en keek ernaar want het echte werk werd door Johan verricht.

Inmiddels is de Spa ingewijd en voldoet ie aan alle verwachtingen. Het is inderdaad heerlijk om op een warme dag tussen de bubbels af te koelen. En na enige beginnersfouten denk ik te begrijpen hoe de technische kant werkt. Zonder twijfel ga ik deze zomer de hitte trotseren en zullen mijn gasten ook genieten van dit extraatje met prachtig uitzicht op de tuin en de omliggende heuvels.


This is our own website with the best price. Click here for our accommodations or ask us your question. Or read on with , or go to the overview of all articles.

Published 18-06-2023 / Copyright © MaDamenFrance